Skip to content

Ouderraad

Over de ouderraad

De ouderraad heeft als doel de leerkrachten te ondersteunen met het organiseren van diverse activiteiten en is samengesteld uit een groep ouders. De ouderraad komt ongeveer één keer in de zes weken bij elkaar om te vergaderen. Daarbij is de locatiedirecteur aanwezig. Zij houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen op school én brengt het team op de hoogte van onze plannen. Onze vergaderingen gaan uitsluitend over activiteiten voor de kinderen.

Activiteiten

Als ouderraad organiseren en/of helpen wij bij de volgende activiteiten op onze school:

Afscheid
Groep 8

Afscheid
Groep 8

Lees meer

Fancy Fair

Fancy Fair

Lees meer

Hoofdluis
controle

Hoofdluis
controle

Lees meer

Kamp Groep 8

Kamp Groep 8

Lees meer

Kerstfeest

Kerstfeest

Lees meer

Konings
dag

Koningsdag

Lees meer

Project
week

Projectweek

Lees meer

School
fotograaf

Schoolfotograaf

Lees meer

School
reis

Schoolreis

Lees meer

Chocolade-eitjes

Chocolade-eitjes

Lees meer

Cakes

Cakes

Lees meer

Vossen
jacht

Vossenjacht

Lees meer

Giften

Giften

Lees meer

Zending

Zending

Lees meer

Afscheid Groep 8

Tijdens de afscheidsavond van groep 8 in dorpshuis Podarwic verzorgen wij de catering. We trakteren op een heerlijk stuk taart of vlaai met een vers bakje koffie of thee en na afloop een glaasje fris met bittergarnituur.

Fancy Fair

De Fancy Fair is altijd een bijzondere, veelzijdige en vooral gezellige verkoping die in de oneven jaren wordt gehouden. Hoewel het aardig wat tijd kost om de Fancy Fair te organiseren, is het zeker de moeite waard. Vooral omdat echt íedereen zijn/haar steentje bijdraagt om er een succes van te maken. De samenwerking tussen de kinderen, ouders, het team en de ouderraad laat zien dat vele handen licht werk maken. Tegelijkertijd wordt er een kleedjesmarkt gehouden. Kinderen mogen op een kleedje eigen spulletjes voor verkopen.

Hoofdluiscontrole

Na elke vakantie komt het hoofdluisteam alle kinderen controleren op ongewenst bezoek. We gaan ervan uit dat u zelf regelmatig de hoofden van uw kinderen (en uzelf) controleert en dat we niets vinden. Meestal vinden we gelukkig niets. En mochten we wél iets vinden, kunt u op de website lezen hoe onze school hiermee omgaat. Daarbij treft u tevens het behandelplan aan, zodat u weet wat u moet doen als u zelf onverwacht ongewenste gasten ontdekt.

Kamp Groep 8

Aan het einde van groep 8 gaan de kinderen uit groep 8 allemaal op kamp. Wij proberen ervoor te zorgen dat het kampgeld op tijd binnen is, zodat de kinderen kunnen genieten van een heerlijk verblijf met lekker eten en drinken.

Kerstfeest

Wij vieren het Kerstfeest in de bedrijfshal van de familie Van Esch. Daar is voldoende ruimte om u te kunnen ontvangen. Iedereen is van harte welkom! Hoewel de kerstvieringen voor ons een hele organisatie zijn, doen wij het met liefde. In de loop van de jaren is een draaiboek gemaakt, zodat alles zo soepel mogelijk verloopt. Elk jaar wordt het draaiboek aangepast en aangevuld, want er zijn altijd dingen die beter of anders kunnen. Gelukkig kunnen wij ieder jaar rekenen op hulp van ouders voor het regelen van kerktelefoon, het zijn van verkeersregelaar, EHBO-er, pianist, organist, fotograaf of u komt ons meehelpen met het opruimen van de hal. Daar zijn wij u heel dankbaar voor, want vele handen maken nog altijd licht werk! Als extraatje trakteren wij de kinderen op de vrijdagmorgen voor de kerstvakantie op een overheerlijke beker warme chocomel met een kerstkransje.

Koningsdag

Sinds 2013 vieren wij Koningsdag in Nederland en natuurlijk viert onze school dit feest mee. We starten de dag met een schoolontbijt (of lunch), aangeboden door de Jumbo in samenwerking met enkele partners. De ouderraad zorgt ervoor dat alle ontbijtdozen, het bestek en de bekers gehaald worden en dat alles op tijd klaarstaat om te ontbijten (lunchen). Tijdens de Koningsspelen verwennen wij alle kinderen en hun begeleiders met een glaasje fris én niet te vergeten: een oranje lekkernij, aangeboden door de Verba bakker uit Brakel.

Projectweek

De projectweek wordt 1x in de 3 jaar gehouden en de ouderraad zorgt op de kijkavond voor de inwendige mens. U kunt bij ons in het speellokaal koffie, thee, limonade én een heerlijk broodje frikadel kopen. Of u komt gewoon even uitrusten en genieten van de gezelligheid.

Schoolfotograaf

Natuurlijk komt elk jaar de schoolfotograaf op onze school, zodat de kinderen een blijvende herinnering hebben aan hun schooltijd. Er worden groepsfoto’s en pasfoto’s gemaakt. Elk jaar is er ook de mogelijkheid om gezinsfoto’s te laten maken. Tijdens het bezoek van de schoolfotograaf zijn er leden van de ouderraad aanwezig om te zorgen dat de groepen op tijd bij de fotograaf zijn én dat iedereen perfect op de foto staat (of zit).

Schoolreisjes

Natuurlijk gaan we elk jaar op schoolreis. Al vroeg in het jaar worden de bussen besproken en nagedacht waar we heen zullen gaan. Dat is altijd een heel gepuzzel, want het moet niet alleen leuk, maar ook leerzaam en betaalbaar zijn. Zo hebben we met de bovenbouw (groepen 4 t/m 7) al eens een bezoek gebracht aan het Openluchtmuseum, Neeltje Jans en aan Burgers Zoo. Met de onderbouw zijn we bij Kids Castle, Speeltuin ‘t Kwekkeltje en niet te vergeten Het Achterhuis geweest. Met de onderbouw gaan we per auto, met de bovenbouw met de bus.

Chocolade-eitjes

Ieder schooljaar worden er twee acties gehouden. Eén actie in het voorjaar en één actie in het najaar. Jaarlijks worden de acties opnieuw bekeken. De actie in het voorjaar wordt gedaan door de groepen 3 en 4. De laatste jaren verkopen zij met veel enthousiasme de lekkerste chocolade-eitjes die massaal door u worden gekocht en gegeten. Wie de meeste chocolade-eitjes verkoopt, krijgt als beloning een smakelijke verrassing.

Cakes

De actie in het najaar wordt gedaan door de groepen 6 en 7. Zij komen met veel plezier bij u langs om overheerlijke herfstcakes, vers gebakken door de bakkers van de Verba, te verkopen. Wie de meeste cakes verkoopt, mag daarvoor vanzelfsprekend een beloning verwachten!

Vossenjacht

Bij het afscheid van groep 8 hoort natuurlijk de welbekende vossenjacht. Alle kinderen mogen die dag tussen de middag op school blijven eten en krijgen van ons goudgele frietjes met een frikadel en limonade. Wanneer zij ’s middags klaar zijn met de jacht op de vossen, staan wij klaar met een ijsje.

Giften

Elk jaar wordt opnieuw bekeken hoeveel geld er over blijft om weg te geven en aan welk goed doel.

Zending

Iedere maandag neemt uw kind zendingsgeld mee naar school. Maar waar gaat dat geld allemaal naar toe? Hieronder stellen wij u graag voor aan onze adoptiekinderen én vertellen wij u aan welke goede doelen geld wordt overgemaakt.

Ik ben Life Grace Son Gomango en ben geboren op 9 oktober 2000. Ik heb 1 zus en kom uit een arm gezin. Mijn vader is dominee.


Life Grace Son Gomango
Ik ben Vidlin Dieuveil en ben 10 jaar oud. Mijn moedertaal is Frans. Mijn vader is een arme boer, maar dankzij het zendingsgeld kan ik nu ook naar school!

Vidlin Dieuveil
Virginia Joy Danguecan en komt uit de Fillepijnen en ze is 9 jaar oud. Haar vader is 3 jaar geleden overleden aan tuberculose en haar moeders inkomen is niet stabiel. Ze heeft 2 zussen en 3 broers.
WP_20161013_006
Virginia Joy
Ik ben Deepika Manchala en woon in India. Ik ben geboren op 24 december 2001, heb 2 zussen en kom uit een arme familie.Deepika Manchala