Fotoalbum

Vandaag hebben we met alle kinderen van de school een prachtig kunstwerk gemaakt. U zult het binnenkort in de school zien hangen. Wat was het gezellig en wat is er hard gewerkt!


Eindelijk, schoolreis! Wat is er naar uitgekeken en wat hebben we een plezier gehad. Ondanks dat het toch wel erg koud was en de kinderen op de boot bijna bevroren. Maar dat mocht de pret niet drukken. Kijkt u met ons mee?

Groep 0-1-2 is vandaag, 12 april, op schoolreis geweest naar Pukkemuk in Dongen. Daar zijn we heel goed verzorgd: onbeperkt drinken, chips, friet met kaassoufflé, kipnuggets, knakworst of frikandel. Heel lekker allemaal. Het was ook heel gezellig met elkaar! En de ouders zeggen we heel hartelijk dank voor het rijden en begeleiden!

Foto’s schoolreis kleuters deel 2

 

Dinsdag 13 maart hadden we een voorleeswedstrijd op school. Wat hebben jullie goed je best gedaan jongens en meisjes! Helaas kon de jury maar een paar winnaars kiezen, dat was erg lastig voor ze. Kijk u even mee op de foto’s hoe spannend de wedstrijd was?

 

 

Donderdagavond was het dan eindelijk zover: de projectavond! Het thema was: de winkelstraat. Wat waren de klassen mooi ingericht! Kijkt u nog even mee?

 

Donderdagmiddag 21-12 vierden we kerst met de kinderen van groep 1-3. Een mooie middag!

 

Donderdagavond 21-12 was de kerstviering van groep 4-8 van onze school. Wat was het een mooie avond! De kinderen hebben prachtig gezongen en hun teksten opgezegd. Op de foto’s kunt u er wat van terug zien. Maar we hopen dat u tijdens het kijken zich vooral de boodschap van deze avond zult herinneren: dat de Heere Jezus gekomen is zodat zondaren toch zalig kunnen worden.

 

Wat hebben de overblijfkinderen genoten. 14-12 hadden zij een heerlijke kerstbrunch. Het was weer geweldig georganiseerd. Kaarsjes, lichtjes en heel veel glimmende gezichten. U kunt even meegenieten

 

Vanmorgen hebben we als school afscheid genomen van Maartje van de Werken. Zij beheerde bijna 27 jaar het dorpshuis van Poederoijen. Als school maken we vaak gebruik van het dorpshuis, denk aan de gymzaal die daarin gevestigd is, maar ook voor ouderavonden en de afscheidsavond  gebruiken we deze locatie. De samenwerking met Maartje was fijn, ze stond altijd voor ons klaar.

Zaterdag krijgt Maartje een afscheidsreceptie aangeboden, maar omdat de school dan gesloten is, hebben wij haar vandaag op een bijzondere manier bedankt voor al die jaren trouwe inzet voor al onze 240 leerlingen.

We wisten dat Maartje bij de kapper een afspraak had tot 9.00 uur. Stilletjes waren wij met alle leerkrachten en leerlingen klaar gaan staan, in een lange haag van de parkeerplaats tot het dorpshuis. 8 klassenvertegenwoordigers haalden Maartje op in de kapsalon en terwijl ze door de lange rij naar het dorpshuis liep, zongen wij haar een dank-lied toe: Lieve Maartje, ’t dorpshuis is nu wel wat kaal, Lieve Maartje, hoor, wij zingen allemaal: Lieve Maartje, we vergeten je niet snel, Lieve Maartje: DANKJEWEL!

In het dorpshuis kreeg Maartje nog een bloemstuk namens de school en een afscheidsboek, samengesteld door alle leerlingen.

Het alles was een complete verrassing voor Maartje, als dank kwam Maartje later nog alle klassen langs om de kinderen een zakje snoep te overhandigen.

De verslaggeefster van het Brabants Dagblad, die ook aanwezig was, zette nog een mooi filmpje online:  https://www.bd.nl/zaltbommel/poederoijen-zingt-lieve-maartje-dankjewel~af1732f4/

 

Woensdag 8 november hebben we erg genoten van het schoolontbijt!


Het thema: Ridders en kastelen, stond de afgelopen tijd centraal in de groepen 1-4. Groep 1 en 2 hebben veel werkjes gemaakt over het thema maar ook de taal- en rekkenlessen gingen over het kasteel en wat daarbij hoort. Groep 3 en 4 zijn ook druk met het thema aan de slag geweest. Maandag 9 oktober was het hoogtepunt, een bezoek aan Slot Loevestein. We kregen een rondleiding en zagen hoe mensen vroeger op het kasteel woonden. Vooral de zwerver was een hele belevenis om naar te kijken, want die mocht niet in het kasteel komen. We hebben genoten van het thema en via de foto’s kunt u met ons meegenieten. Alle ouders die ons geholpen hebben als rijder of figurant: Hartelijk dank!

 

Vandaag, 4 oktober, was het dierendag. Het schoolplein was in korte tijd omgetoverd tot een ware dierentuin. Honden, hamsters, cavia’s, parkieten, poezen, pony’s, etc. Wat hebben we met elkaar genoten van het knuffelen met de dieren en uiteraard van de rondjes op de pony.


Juf Christine is geslaagd voor de opleiding: Schoolleider. Van harte gefeliciteerd! Wij vonden het erg leuk dat ze even langs kwam om te trakteren!

 

Vrijdag 14 juli j.l. was het zover. Juf Willy van der Laan-Koemans heeft afscheid genomen van de Juliana van Stolbergschool in Poederoijen en kan, na 27 jaar werken op deze school, gaan genieten van haar pensioen. De laatste jaren heeft juf Willy vooral gewerkt in de groepen 0, 1 en 2, daarvoor gaf zij ook les in de hogere groepen. De juf heeft een bijzonder afscheid gekregen. ’s Morgens arriveerde ze, samen met haar man, in een mooie oude auto bij school. Ze werden ontvangen door de leerlingen en haar eigen kleuters die muziek maakten. Daarna gingen de juf en haar man de groepen langs en werd daar door alle leerlingen afscheid van haar genomen. Om 11 uur, tijdens de gebruikelijke jaarsluiting in de kerk werd juf Willy toegezongen door alle aanwezigen. Na afloop zijn alle ouders in de gelegenheid gesteld juf Willy een hand te geven en was er nog een gezellig samenzijn met bestuur en personeel. Het was een feestelijke dag. We zullen juf Willy niet vergeten en haar herinneren als een hardwerkende, betrokken en bekwame leerkracht. We hopen dat zij nog lang van haar pensioen mag genieten, samen met haar man Leo, kinderen en kleinkinderen.

http://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/algemeen/124410/juf-willy-neemt-afscheid-van-school-poederoijen

 

Donderdagavond was de afscheidsavond van groep 8. We kijken terug op een bijzonder mooie avond. Jongens en meisjes, het ga jullie goed in het VO!

 

11 juli 2017 vossenjacht groep 8

De vossenjacht groep 8 was weer een groot succes! Op de pagina’s van groep 5 en 8 zijn ook foto’s te vinden. Hartelijk dank voor hun inzet: leerlingen groep 8, juffen groep 8, ouderraad en begeleiders van groepjes leerlingen. We hopen dat jullie er ook van hebben genoten, wij (leerlingen en leerkrachten overige groepen) wel!

 

 • Adres

  Juliana van Stolbergschool
  Basisschool voor reformatorisch onderwijs
  Dorpsweg 2
  5307HK Poederoijen
  Tel: 0418-671315 info@julianavanstolberg.nl
 • Recent

  IMG_7116 IMG_7113
 • Kalender

  april 2018
  mDwdvZZ
  « mrt   mei »
         1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30       
 • error: Content is protected !!