Ouderraad

 

   

Welkom op de website van de ouderraad
van de Juliana van Stolbergschool!

Hartelijk welkom op de website van de ouderraad van de Juliana van Stolbergschool!
Graag brengen én houden wij u op deze site op de hoogte van onze activiteiten.

 

Wat doet de ouderraad?

De ouderraad heeft als doel de leerkrachten te ondersteunen met het organiseren van diverse activiteiten en is samengesteld uit een groep ouders. De ouderraad komt ongeveer één keer in de zes weken bij elkaar om te vergaderen. Daarbij is een van de locatiemanagers aanwezig. Zij houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen op school én brengen het team op de hoogte van onze plannen. Onze vergaderingen gaan uitsluitend over activiteiten voor de kinderen. Het e-mail adres van de ouderraad is ouderraad@julianavanstolberg.nl

Activiteiten

Als ouderraad organiseren en/of helpen wij bij de volgende activiteiten op onze school:

 • Afscheid groep 8
 • Bibliotheek
 • Fancy Fair (in de oneven jaren)
 • Herfstcake
 • Hoofdluiscontroles
 • Inschrijfavond nieuwe leerlingen
 • Kamp groep 8
 • Kerstfeest
 • Koningsdag
 • Paaseitjesactie
 • Projectweek (in de even jaren)
 • Schoolfotograaf
 • Schoolreizen
 • Vossenjacht
 • Zending

 

Afscheid groep 8

Tijdens de afscheidsavond van groep 8 in dorpshuis Podarwic verzorgen wij de catering. We trakteren op een heerlijk stuk taart of vlaai met een vers bakje koffie of thee en na afloop een glaasje fris met bittergarnituur.

 

Fancy Fair

De Fancy Fair is altijd een bijzondere, veelzijdige en vooral gezellige verkoping die in de oneven jaren wordt gehouden. Hoewel het aardig wat tijd kost om de Fancy Fair te organiseren, is het zeker de moeite waard. Vooral omdat echt íedereen zijn/haar steentje bijdraagt om er een succes van te maken. De samenwerking tussen de kinderen, ouders, het team en de ouderraad laat zien dat vele handen licht werk maken. Tegelijkertijd wordt er een kleedjesmarkt gehouden. Kinderen mogen op een kleedje eigen spulletjes voor verkopen. Natuurlijk hopen we altijd op mooi weer, zodat de Fancy Fair op het schoolplein kan worden gehouden. Maar mocht het weer niet zo meezitten, is gebleken dat het in de school ook prima kan.

 

Hoofdluiscontrole

Na elke vakantie komt het hoofdluisteam op donderdagmiddag alle kinderen controleren op ongewenst bezoek. We gaan ervan uit dat u zelf regelmatig de hoofden van uw kinderen (en uzelf) controleert en dat we niets vinden. Meestal vinden we gelukkig niets. En mochten we wél iets vinden, kunt u hieronder lezen hoe onze school hiermee omgaat. Daarbij treft u tevens het behandelplan aan, zodat u weet wat u moet doen als u zelf onverwachts ongewenste gasten ontdekt.
Hieronder vindt u links naar het protocol en het behandelplan:

Protocol

Behandelplan

 

Inschrijfavond

Tijdens de inschrijfmiddag in februari zijn er behalve 2 leerkrachten ook 2 leden van de ouderraad aanwezig. Er wordt een formulier meegegeven, waarop de gegevens kunnen worden ingevuld voor inschrijving van uw kind. Eventuele vragen beantwoorden de leerkrachten danwel de ouderraadsleden graag. Meestal is er voor uw kind ook de mogelijkheid om in de voorschool klas te kijken. In de schoolweek waarin uw kind voor het eerst naar school gaat, ontvangt hij/zij als welkomstcadeau een Bas-boek van de ouderraad.

 

Kamp groep 8

Aan het einde van elk schooljaar gaan de kinderen uit groep 8 allemaal op kamp. Wij proberen ervoor te zorgen dat het kampgeld op tijd binnen is, zodat de kinderen kunnen genieten van een heerlijk verblijf met lekker eten en drinken.

 

Kerstfeest

Zoals u weet, vieren wij sinds enkele jaren het Kerstfeest in de bedrijfshal van de familie Van Esch. Daar is voldoende ruimte om u te kunnen ontvangen. Iedereen is van harte welkom! Hoewel de kerstvieringen voor ons een hele organisatie zijn, doen wij het met liefde. In de loop van de jaren is een draaiboek gemaakt, zodat alles zo soepel mogelijk verloopt. Elk jaar wordt het draaiboek aangepast en aangevuld, want er zijn altijd dingen die beter of anders kunnen. Gelukkig kunnen wij ieder jaar rekenen op hulp van ouders voor het regelen van kerktelefoon, het zijn van verkeersregelaar, EHBO-er, pianist, organist, fotograaf of u komt ons meehelpen met het opruimen van de hal. Daar zijn wij u heel dankbaar voor, want vele handen maken nog altijd licht werk! Als extraatje trakteren wij de kinderen op de vrijdagmorgen voor de kerstvakantie op een overheerlijke beker warme chocomel met een kerstkransje.

Koningsdag

inds 2013 vieren wij Koningsdag in Nederland en natuurlijk viert onze school dit feest mee. We starten de dag met een schoolontbijt (of lunch), aangeboden door de Jumbo in samenwerking met enkele partners. De ouderraad zorgt ervoor dat alle ontbijtdozen, het bestek en de bekers gehaald worden en dat alles op tijd klaarstaat om te ontbijten (lunchen). Tijdens de Koningsspelen verwennen wij alle kinderen en hun begeleiders met een glaasje fris én niet te vergeten: een oranje lekkernij, aangeboden door de Verba bakker uit Brakel.

      foto krentenbollen Koningsdagkopie

 

foto paaseitjesfoto herfstcake  

Overzicht acties

Ieder schooljaar worden er twee acties gehouden. Eén actie in het voorjaar en één actie in het najaar. Jaarlijks worden de acties opnieuw bekeken.

De actie in het voorjaar wordt gedaan door de groepen 3 en 4. De laatste jaren verkopen zij met veel enthousiasme de lekkerste paaseitjes die massaal door u worden gekocht en gegeten. Wie de meeste paaseitjes verkoopt, krijgt als beloning een smakelijke verrassing.

De actie in het najaar wordt gedaan door de groepen 6 en 7. Zij komen met veel plezier bij u langs om overheerlijke herfstcakes, vers gebakken door de bakkers van de Verba, te verkopen. Wie de meeste cakes verkoopt, mag daarvoor vanzelfsprekend een beloning voor verwachten!

 

Projectweek

De projectweek wordt in de even jaren gehouden en de ouderraad zorgt die dag voor de inwendige mens. U kunt bij ons in het speellokaal koffie, thee, limonade én een heerlijk broodje frikadel kopen. Of u komt gewoon even uitrusten en genieten van de gezelligheid.

  foto gebak groep 8 projectweek

Schoolfotograaf

Natuurlijk komt elk jaar de schoolfotograaf op onze school, zodat de kinderen een blijvende herinnering hebben aan hun schooltijd. In de even jaren worden er groepsfoto’s en pasfoto’s gemaakt. Elk jaar is er ook de mogelijkheid om gezinsfoto’s te laten maken. Tijdens het bezoek van de schoolfotograaf zijn er leden van de ouderraad aanwezig om te zorgen dat de groepen op tijd bij de fotograaf zijn én dat iedereen perfect op de foto staat (of zit).

 

Schoolreisjes

Natuurlijk gaan we elk jaar op schoolreis. Al vroeg in het jaar worden de bussen besproken en nagedacht waar we heen zullen gaan. Dat is altijd een heel gepuzzel, want het moet niet alleen leuk, maar ook leerzaam en betaalbaar zijn. Zo hebben we met de bovenbouw (groepen 4 t/m 7) al eens een bezoek gebracht aan het Openluchtmuseum, Neeltje Jans en aan Burgers Zoo. Met de onderbouw zijn we bij Kids Castle, Speeltuin ‘t Kwekkeltje en niet te vergeten Het Achterhuis geweest. Met de onderbouw gaan we per auto, met de bovenbouw met de bus.

 

Vossenjacht

Bij het afscheid van groep 8 hoort natuurlijk de welbekende vossenjacht. Alle kinderen mogen die dag tussen de middag op school blijven eten en krijgen van ons goudgele frietjes met een frikadel en limonade. Wanneer zij ’s middags klaar zijn met de jacht op de vossen, staan wij klaar met een ijsje.

 

Zending

Iedere maandag neemt uw kind zendingsgeld mee naar school. Maar waar gaat dat geld allemaal naar toe? Hieronder stellen wij u graag voor aan onze adoptiekinderen én vertellen wij u aan welke goede doelen geld wordt overgemaakt.

 

Dit meisje heet Deepika Manchala en woont in India. Ze is geboren op 24 december 2001, heeft 2 zussen en komt uit een arme familie.   M. Deepika
Life Grace Son Gomango   Dit jongetje komt ook uit India. Hij heet Life Grace Son Gomango en is geboren op 9 oktober 2000. Hij heeft 1 zus en komt uit een arm gezin. Zijn vader is dominee.
Het andere jongetje komt uit Haïti. Zijn naam is Vidlin Dieuveil en hij is 10 jaar oud. Zijn brieven schrijft hij in het Frans, want dat is zijn moedertaal. Zijn vader is boer.En weet u wat zo leuk is: dankzij het zendingsgeld kunnen deze kinderen naar school!!   Vidlin Dieuveil2
wp_20161013_006   Virginia Joy Danguecan en komt uit de Fillepijnen en ze is 9 jaar oud. Haar vader is 3  jaar geleden overleden aan tuberculose en haar moeders inkomen is niet stabiel. Ze heeft 2 zussen en 3 broers.

Giften

Elk jaar wordt opnieuw bekeken hoeveel geld er over blijft om weg te geven en aan welk goed doel. Zo is er in het schooljaar 2013/2014 geld geschonken aan de volgende goede doelen:

De Spaans Evangelische Zending. De SEZ is een zendingsorganisatie, die ten doel heeft om mensen uit Spaanstalige landen met het Evangelie, gefundeerd op Gods Woord, te bereiken.

Stichting CHOE. Deze stichting biedt sinds 1994 hulp aan ouderloze kinderen en jongeren in de Oekraïne.