Groep 4

Welkom in groep 4!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze groepspagina. Wij zijn 26 enthousiaste groep 4-leerlingen die van een grapje houden, maar ook hard kunnen werken. In groep 3 hebben we leren lezen en schrijven met Daan en Roos. Dit jaar gaat ’t niet meer over Daan en Roos, want we hebben een nieuwe taalmethode. De eerste weken werken we over vriendschap en daarna gaat het over vakantie. En bij het vak schrijven mogen we over een poosje met een échte vulpen schrijven.

Naast de vakken lezen en schrijven gaan we verder met rekenen. Dit jaar leren we ook de tafels. Best spannend, maar ook heel leuk, want je kunt zelfs een klein en een groot tafeldiploma behalen!

Naast lezen, schrijven en rekenen gaan we dit jaar ook meer leren over de Engelse taal, de natuur en nog veel meer! En als het goed is komt er een piano in onze klas, dus we gaan ook dit jaar weer veel zingen. We zingen gezellige liedjes, maar ook liedjes of psalmen om de Heere God te loven en te prijzen.

Het thema van onze groep is ‘de oceaan’, dus in de eerste schoolweek gaan we knutselen over de wereld onder water! Het is dan ook niet vreemd dat er in onze klas een vissenkom staat. De klassendienst mag elke dag de vissen eten geven. We zorgen niet alleen voor de vissen, maar ook voor elkaar.

In deze klas …

Spelen we met elkaar

Hebben we de grootste pret

Luisteren we naar elkaar

Maken we fouten

Zeggen we sorry

Vergeven we en beginnen opnieuw

Tellen we allemaal mee

Zijn we aardig voor elkaar

Houden we van grapjes

Dit is onze klas!

 

Dag, tot snel in groep 4!

 

  Groep: 4
Leerkracht: Marjolein Bax

 

Sinds oktober 2016 werk ik op de Juliana van Stolbergschool. Vorig jaar was ik juf van groep 3, maar dit jaar mag ik lesgeven aan groep 4. Dat betekent dat de kinderen mij al kennen en andersom. Dat is fijn! Ik hoop elke dag in deze groep les te geven, want in juli heb ik gelukkig mijn diploma voor juf behaald.

Kort nog even iets over mijzelf: Ik ben 27 jaar en woon in het dorpje Veen. In mijn vrije tijd geniet ik van piano en gitaar spelen. M’n gitaar zal ik vaak meenemen naar school, zodat we gezellig met elkaar kunnen zingen. Ook vind ik het erg leuk om te reizen, zodat ik steeds weer nieuwe dingen leer over andere – bij voorkeur verre – landen.

Ik hoop op een fijne tijd in groep 4!

Groetjes van juf Marjolein