Groep 1a-2a

Dag allemaal,

Wij zijn groep 1-2a. Het is erg gezellig bij ons, maar werken doen we ook heel graag en dit kunnen we goed. We leren heel veel op school, bijvoorbeeld tellen, welke letters er zijn (we brengen ook elke keer spullen mee voor de lettertafel en schrijven daarvan de woorden op), bedenken hoe het verhaaltje verder gaat… Zo zijn we de hele dag druk! In onze klas zijn ook hoeken: de bouwhoek, een leeshoek, en cijferhoek, een kleihoek en nog veel meer. Verder leren we op school hoe we lief met elkaar om kunnen gaan en hoe we het weer goed kunnen maken als het toch fout is gegaan!

U merkt wel, we zijn heel druk in onze groep en leren veel.

In ons lokaal is een lettertafel. Elke twee weken leren we een nieuwe letter. Je mag spullen meebrengen voor de lettertafel waar je de letter in hoort die we in die weken leren. Of je aan ’t begin of ergens in ’t midden of aan ’t einde van het woord de lettertafelletter hoort, dat maakt niet uit, alle meegebrachte spullen zijn welkom. Jij kunt vast wel heel veel dingen bedenken waar je de lettertafelletter in hoort.

We werken over het thema: Nippertje, dat gaat over tijd. Als je daar spullen van hebt, zoals klokken, kalenders, horloges enz, dan mag je die meebrengen voor de kijkkast.

Breng je op maandag ook je oranje boekentas mee als je die hebt? Dan kunnen we je weer een boek uitlenen. Zonder tas kunnen we je helaas geen boek meegeven. En heb je al gymschoenen? (Schrijf er wel even je naam op en als er klittenband aan zit, kun je ze handig aan elkaar vast maken, dat is gemakkelijk zoeken als we gym hebben).

Wil je meer weten over onze groep? Lees dat dan in onze Infobrief

Onze klas is dit schooljaar ingericht met het thema: uilen. Kijk maar eens even mee op de foto’s hoe gezellig dat eruit ziet!

Wie zijn er juf in onze klas?

 p35501b_0112m0112-jpg   Maandag en dinsdag gr 1a-2a: Juf Marleen Brugmans 

Sinds augustus 2016 werk ik op de Juliana van Stolbergschool. Zelf woon ik samen met mijn man en 2 zoontjes in Andel. Op maandag en dinsdag ben ik even geen mama maar mag ik de juf zijn van groep 1/2a. We hebben een hele fijne sociale groep die voor elkaar klaarstaat, samen iets willen leren en altijd enthousiast zijn om te beginnen. Ook mogen we bezig zijn met het Woord van God. Dit is heel waardevol en heel fijn om ook met het kind de Bijbel te ontdekken. Fijne gesprekken mogen er dan ontstaan.

 

  Woensdag gr 2a-2b: Juf Anneke van Willigen

  (fotograaf: Henk Wobbing)

Op woensdagmorgen mag ik in groep 2 werken. Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen. Ik vind het gezellig dat ik met deze groep mag werken en hoop op een fijn en leerzaam schooljaar!

 

  Donderdag en vrijdag gr 1a-2a: Juf Maria Vernooij