Groep 0a-1a-2a

Dag allemaal,

Wij zijn groep 1-2a. Het is erg gezellig bij ons, maar werken doen we ook heel graag en dit kunnen we goed. We leren heel veel op school, bijvoorbeeld tellen, welke letters er zijn (we brengen ook elke keer spullen mee voor de lettertafel en schrijven daarvan de woorden op), bedenken hoe het verhaaltje verder gaat… Zo zijn we de hele dag druk! In onze klas zijn ook hoeken: de bouwhoek, een leeshoek, en cijferhoek, een kleihoek en nog veel meer. Verder leren we op school hoe we lief met elkaar om kunnen gaan en hoe we het weer goed kunnen maken als het toch fout is gegaan!

U merkt wel, we zijn heel druk in onze groep en leren veel.

In ons lokaal is een lettertafel. Elke twee weken leren we een nieuwe letter. Je mag spullen meebrengen voor de lettertafel waar je de letter in hoort die we in die weken leren. Of je aan ’t begin of ergens in ’t midden of aan ’t einde van het woord de lettertafelletter hoort, dat maakt niet uit, alle meegebrachte spullen zijn welkom. Jij kunt vast wel heel veel dingen bedenken waar je de lettertafelletter in hoort. Als je iets meebrengt, krijg je een stempel, breng je heel veel mee, dan krijg je twee stempels op je stempelkaart, bij vijf stempels krijg je een sticker.  

We werken op dit moment aan het thema: Nederland!

Breng je op maandag ook je oranje boekentas mee als je die hebt (groep 0 op vrijdag)? Dan kunnen we je weer een boek uitlenen. Zonder tas kunnen we je helaas geen boek meegeven. En heb je al gymschoenen? (Schrijf er wel even je naam op en als er klittenband aan zit, kun je ze handig aan elkaar vast maken, dat is gemakkelijk zoeken als we gym hebben).

Onze klas is dit schooljaar ingericht met het thema: de mooiste vis van de zee. 

Wie zijn er juf in onze klas?

 p35501b_0112m0112-jpg   Maandag en dinsdag gr 1a-2a: Juf Marleen Brugmans 

Sinds augustus 2016 werk ik op de Juliana van Stolbergschool. Zelf woon ik samen met mijn man en 2 zoontjes in Andel. Op maandag en dinsdag ben ik even geen mama maar mag ik de juf zijn van groep 1/2a. We hebben een hele fijne sociale groep die voor elkaar klaarstaat, samen iets willen leren en altijd enthousiast zijn om te beginnen. Ook mogen we bezig zijn met het Woord van God. Dit is heel waardevol en heel fijn om ook met het kind de Bijbel te ontdekken. Fijne gesprekken mogen er dan ontstaan.

 

 

 

 

 

 

  Woensdag gr 2a-2b: Juf Laura Kaasjager

Even voorstellen: Mijn naam is juf Laura Kaasjager. Ik woon in Poederoijen en heb een zoon in groep 6, Maarten, en een dochter in groep 4, Jana. Met veel plezier sta ik dit schooljaar op woensdag voor groep 2. Verder val ik in als er een leerkracht ziek is.

 

IMG-20160901-WA0005  Donderdag en vrijdag gr 1b-2b: Juf Ria Bok

Sinds oktober 2015 werk ik op de Juliana van Stolbergschool. Daarvoor heb ik in Geldermalsen en Nederhemert op de basisschool les gegeven. Ik ben juf Ria en kom uit Nederhemert. Getrouwd met Geert Bok en samen hebben we 5 kinderen, 3 meiden en 2 jongens. Het werken met jonge kinderen trekt mij aan en ik vind het leuk om te doen. We hebben het ook heel gezellig met elkaar in de klas en leren veel. Ik hou van creatief bezig zijn, maar ook een serieus gesprek nav de Bijbelvertelling vind ik fijn om te doen, we bespreken dan hoe we het gehoorde toe kunnen passen in ons leven thuis en op school. Ik hoop dat we het fijn zullen hebben met elkaar in de groep.

Eindelijk konden we de verjaardag van de juf vieren, omdat zij ziek geworden was, was het feest even uitgesteld tot 23-03. Het was een fijne morgen! Kijkt u maar eens op de foto’s:

 

Donderdag 19-04 kregen wij in het dorpshuis een echte muziekles. Dat was erg leuk en leerzaam.

 

Groep 0-1-2 a en b hebben gezamenlijk brood gebakken nav het thema Nederland. Kijkt u even mee hoe leuk en leerzaam dat was? 

 

Na de voorjaarsvakantie zijn we weer hard aan de slag gegaan in groep 0-1-2a, hier kunt u zien hoe fijn we spelen en hoe hard we werken bij juf Marleen. 

Hoera! Eindelijk de projectavond! We zijn alvast een kijkje wezen nemen in alle klassen. Kijkt u mee?

We zijn druk bezig met het werken aan ons nieuwe thema: de supermarkt, de ju’sto (vernoemd naar onze school 🙂 ).  Kijkt u even mee?

Juf Marleen was jarig, dat hebben we fijn met elkaar gevierd! Ouders, bedankt voor alles wat ik van u kreeg! Het deed mij goed! Kijkt u even in het foto-album hoe gezellig het was?

 

We hebben goed gewerkt in de kleine kring (letterwerkje ‘o’) en in de hoeken gespeeld bij juf Marleen. Het was heel leuk en gezellig, kijkt u even mee?

 

We hebben genoten van het schoolontbijt bij juf Laura, op dankdag 8 november jl, en u ziet ook foto’s van hoe hard wij werken bij juf Ria. 

We hebben gewerkt over het thema: Ridders en kastelen, dat was erg leuk en leerzaam!! 

 

De eerste schooldag is achter de rug, wat was het gezellig, maar we waren wel moe na zo’n eerste inspannende dag!

 

 • Adres

  Juliana van Stolbergschool
  Basisschool voor reformatorisch onderwijs
  Dorpsweg 2
  5307HK Poederoijen
  Tel: 0418-671315 info@julianavanstolberg.nl
 • Recent

  IMG_7116 IMG_7113
 • Kalender

  april 2018
  mDwdvZZ
  « mrt   mei »
         1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30       
 • error: Content is protected !!